domingo, 20 de julio de 2014

El moment de les idees i de les solucions

Ha perdut el meu candidat, però han guanyat el partit i la ciutadania”.  Aquesta frase resumiria el que per a mi ha suposat la consulta interna per elegir el secretari General del PSOE. “L’ideòleg té l’oportunitat de posar les seves idees en pràctica”, aquesta seria l’afirmació que millor definiria el que suposa l’elecció de Miquel Iceta com a Primer Secretari del PSC.

Tant a Pedro Sánchez com a Miquel Iceta els tocarà liderar els seus respectius partits en els moments més difícils de les darreres dècades pel socialisme espanyol i català, els desitjo sort i bona feina.

Després d’unes setmanes parlant molt de temes interns, però sense oblidar la societat, ara toca parlar d’idees, des d’una visió socialista que tingui clar d’on venim, qui som i quina alternativa per l’actual societat oferim a la ciutadania.

El problema del socialisme és que la gent ha deixat de veure’l com una eina útil per solucionar els seus problemes, i això ha succeït perquè hem deixat de pensar, proposar i actuar com s’espera dels socialistes. Hem de recuperar l’essència transformadora i no podem tornar a caure en el parany capitalista que ens ha fet, en ocasions, oblidar que nosaltres hem de servir a les classes treballadores i no als gran poders econòmics.

Els socialistes hem de demostrar que tornem a ser la punta de llança dels avenços socials, però també de la creació i redistribució de la riquesa, i aquest fet passa per ser capaços de dotar-nos d’un ideari que presenti una alternativa productiva i econòmica al actual sistema basat en les desigualtats i l’acumulació de riquesa en mans d’uns pocs. 

Hem de ser el què hem estat sempre: els defensors dels interessos de les classes populars, els únics que som capaços de combinar llibertat amb igualtat i, sobretot, els garants de què mai l’Estat deixarà a ningú abandonat a la seva sort en mans dels “mercats”. El vell somni de Willy Brandt, d’Olof Palme i de Salvador Allende.

Els i les socialistes hem de recuperar la credibilitat davant els nostres conciutadans i això sols ho aconseguirem demostrant que som útils per solucionar els seus problemes i que mai els enganyarem o fallarem.

0 comentarios:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes