viernes, 9 de octubre de 2015

Carta a la Militància del PSC del Camp de Tarragona per presentar candidatura al Senat

Benvolguda companya,
Benvolgut company,

M’adreço a tu per comunicar-te la decisió que hem pres de manera col·lectiva, amb moltes companyes i companys, de presentar la meva candidatura per a formar part de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya a les properes Eleccions Generals com a candidat al Senat per la província de Tarragona en representació dels socialistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Com probablement ja saps, en el procés d’elecció de candidats de les recents eleccions al Parlament de Catalunya, vaig ser una de les persones que es va mostrar a favor de les primàries. Posició que mantinc ja que crec fermament que el nostre partit ha d’avançar cap a un model on prevalgui la democràcia interna i on les i els militants cada cop juguin un paper més important tant en el debat ideològic com a l’hora de prendre decisions o de triar als i les nostres representants. Tal com deia el “vell professor”, Tierno Galván, La democracia es la transposición de lo cuantitativo a lo cualitativo: que lo que quieren los más se convierta en lo mejor. I això és el que hem de buscar entre totes i tots, el millor per al nostre partit que serà el millor per a la societat.

El procés d’elecció dels nostres candidats a les llistes del Congrés dels Diputats i del Senat és un moment de molta importància, doncs ens permetrà reactivar de nou la nostra militància i afrontar així unes Eleccions Generals de gran transcendència per al futur de Catalunya i d’Espanya.

Sempre he cregut que el nostre partit és la millor eina de transformació social i de defensa de la classe treballadora i les classes populars. Aquesta idea m’ha esperonat sempre, quan vaig decidir ser militant amb només 18 anys i ara, després de més d’una dècada de militància política activa, quan he decidit fer un pas endavant i presentar-me a aquest procés intern d’elecció de candidats i candidates amb la ferma convicció de defensar els  principis i ideals socialistes en favor dels més desafavorits de la societat.

Els qui em coneixeu sabeu que sóc una persona combativa, de paraula i de fets. Milito i visc el socialisme, dic el que penso i penso com actuo. No crec en els projectes individuals ni els personalismes. Una mostra d’això és que durant els meus anys de militància, tant en el Partit dels Socialistes de Catalunya com a la Joventut Socialista de Catalunya, sempre he prioritzat els interessos del col·lectiu i de la organització als personals. Avui, si faig aquest pas de la mà de les meves companyes i companys, és perquè creiem que és el millor per al nostre partit.

El nostre partit necessita representants públics que treballin sempre braç a braç amb la militància i que siguin lleials treballadors al servei de la ciutadania. El PSC necessita representants públics que participin en les lluites ciutadanes en defensa de l’educació i de la sanitat públiques i en contra de la destrucció del sistema de benestar, posicionant-se fermament en contra de les retallades, la pujada de taxes universitàries, la reforma laboral o les reformes retrògrades del PP sobre l’avortament. Les i els socialistes necessitem representants públics que entenguin la realitat que ens envolta i que emprin tots els seus esforços en treballar per una societat més justa socialment, més igualitària i més solidària.

Hem de tornar al carrer, però sobre tot hem de recuperar la confiança dels nostres conciutadans i conciutadanes. Per aconseguir-ho hem de deixar enrere les ambigüitats i recobrar l’esperit reivindicatiu i combatiu d’aquells que van fundar el nostre partit del no res i el van convertir en el més votat al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre, a Catalunya i a Espanya.

Ens sentim orgullosos de ser hereus i hereves del treball de molts companys i companyes que durant anys han lluitat des del socialisme per millorar aquest país i és per això que volem recuperar un projecte socialista il·lusionant, passional, basat en les nostres idees i principis de sempre però adaptats a les noves realitats polítiques i socials.

Però també reclamem una nova embranzida perquè totes i tots junts, joves i veterans, puguem construir un nou projecte socialista fort, que miri directament als ulls de la ciutadania; un projecte plural, obert a la societat, sense complexes, reconeixent errors, però també fent bandera de les conquestes aconseguides gràcies a nosaltres, els i les socialistes.

Per tot això et demano el teu suport i el teu vot, perquè junts bateguem alhora, i totes i tots plegats aconseguim també que els batecs del PSC i de la societat vagin a l’hora. Et demano el teu suport per poder seguir canviant el socialisme des de la responsabilitat i el treball amb les ciutadanes i els ciutadans que cada dia ens reclamen una manera diferent de fer política.

Sense tu i sense la resta de companyes i companys que m’acompanyen en aquest camí el canvi no serà possible. Serem la militància del PSC qui decidirem com volem que sigui el nou PSC. Jo en vull un de diferent començant per com han de ser i com han d’actuar els i les nostres representants públics. Ho vull aconseguir amb tu.

Salut, Socialisme i República Federal!

0 comentarios:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes